Gud är Färgblind!

Igår åkte Jag ,Mattias, Milla, Malin och Alex upp till Hudiksvall för att vara med på Ny Generations vårturné Gud Är Färgblind! 3 timmars bilfärd men det va det helt klart värt..
Konsert gänget är riktigt duktiga och det va så kul att få träffa gruppen på Bromangymnasiet som hade bjudit dit oss.
De är verkligen hjältar på sin skola. Mitt under konserten så får Ny Generation gruppen en liten stund att gå upp och presentera sig och berätta om sin tro. Denna stund är verkligen den bästa på hela konserten. Igår gick hela gruppen upp och presenterade sig och sen tog Adelie över och berättade om hur hon blivit en kristen och hur det hade förändrat hennes liv. Förstår ni hur stort det är ?!? En tjej går upp framför hela sin skola och berättar om sin tro helt öppet..Så sjukt gött!! Mer av detta på Sveriges skolor!!!

Sommar?!?

Det känns precis som sommar..
Solen skiner, det är varmt och vi springer runt i trädgården :)

Idag har vi haft måndagsmöte som vanligt följt av några timmar på kontoret. Men vi har också hunnit med vollyboll och vad händer mitt under min, Samuels och marias vollyboll lekande JO, vår Käre ISAK Gabre dyker upp från ingenstans och kommer in i trädgården med 2 liter jordgubbar i högsta hand!!
Yes..Så det blev efterrätt i form av jordgubbar och glass...Så sjukt gott!!
Under dagen har vi också fått stå ut med ett evigt mullrande och låtande från militären som övar me sina flygplan..
Efter att ha suttit och tittat på dem en stund så bara måste Samuel och isak åka iväg för at se på dem på närmare håll, så det blev även en tur ut mot ängarna för att ta oss en närmare titt på deras loopar m.m.
That´s my day so faar




       Samuel och Isak "äter" jordgubbar..

Wermland..

Nu är jag i Värmland eller rättare sagt Wermland som jag har lärt mig att det ska stavas!
Denna vecka var det dags att besöka våra kära Ny Generations grupper här. Så hittills har jag och Maria hunnit med att besöka Karlstad, Arvika,och Sunne och just nu sitter jag i Kil hos Marias kusiner.
Det har verkigen varit en kanon vecka! Idag har vi passat på att vara lite turister mellan grupp besöken också så det har varit ett besök i Selma lagerlöfs barndoms hem, fika paus på ett mysigt café i Arvika och guidad tur av Maria i Arvika och glass paus vid en älv i Sunne. Helt underbart väder har det varit. 18 grader och strålande sol.. känndes som riktig sommar. Men det bästa med veckan har såklart varit det helt grymma grupperna som vi har besökt!
De är så engagerade och gör så mycket på sina skolor. Det finns helt klart hopp för värmland!! Jag har verkligen världens bästa jobb som får åka runt och träffa alla dessa ungsomar och se hur Gud gör stora saker på skolorna!
Så detta är sammanfattningen av min vecka. Morgondagen kommer att spenderas i Vålberg, Säffle, Kristinehamn och avslutas med ett ungdomskonferens i Avesta där vi kommer att snacka lite om Ny generation!
Ha en riktigt bra helg!!


Myskväll x 1000

Tänk dig en kväll, det är mörkt ute och sådär 7 grader i luften himmlen är Stjärnklar.
Du sitter på en veranda med trädäck  och  på där finns massa madrasser, kuddar, täcken och filtar och levande ljus i olika former och färger och lyssnar på kärleks ballader.Du äter chokladmuffins med glasyr. Äppelmuffins med glasyr. Kladdkaka. Ny bakade baguetter. m.m.
Och plus det så är du inte ensam utan ett helt gäng av dina underbara vänner sitter där med dig!

Om du kan förseställa dig detta så vet du precis vad jag gjorde igår kväll. För exakt så här var det! Vi skulle ha en sista kväll i huset tillsammans med Anna carolina som har bott hos oss men som nu ska iväg ner till väst och inte kommer vara hos oss mer. Så medans jag tog med henne ut på en lång promenad fixade resten av gänget i huset i ordning. Och när vi kom hem möttes vi av hela verandan som badade i ljuslyckor och kuddar. Så mysigt! En av de mysigaste kvällarna i huset hittills..

Fredag!!

Yes nu är det fredag igen!! Härligt härligt..
Denna veckan har verkligen gått snabbt. Även om jag inte gjort nått speciellt.
Jag och Mattias har varit hemma hela veckan och jobbat och resten av Öst teamet har varit ute och är ute på Vårturnén Gud är färgblind.
Det är en ca 30 min lång konsert som är mot mobbning och rasism som vi åker runt på olika skolor och visar.
Tyvärr så har jag inte fått se den än för alla kan ju inte vara med ute på turnén men däremot så kommer jag få träffa konsert gänget i kväll i Gävle!! För vi ska ha ett ungdoms möte där i kväll. Joel ska predika, konertgänget sjunga och jag ska snacka lite om Ny Generation. Jag är så laddad :) Kvällen kommer bli så sjukt bra! Med tanke på att det var en grymt lyckad tacokväll med ny generations grupperna där i tisdags och en bra konsert i onsdags så tror jag det kommer mycket folk! Ska bli så kul att få träffa ungdomarna där uppe igen!!

Föresten gissa vad vi gjorde i natt ?!? Haha..
Jag blev väck av hög musik vid halv fyra och  gick ut i vardagsrummet uppe och där var det uppdukat för glass fest..
Så jag, Sara,Victor,Mattias och Edde satt uppe i soffan mitt i natten och åt glass! SÅnt som händer när man bor i kollektiv :P

Glad Påsk..

Glad påsk mina kära vänner!!
Hoppas ni har en riktigt bra helg. Glöm inte det Jesus gjorde för oss just under dessa dagar! Han tog våra synder på sig och dog på korset men uppstod igen ifrån de döda.

Ikväll blir det Tredagar för mig. Inget montrande för jag är hemma i Hva för att vila upp mig efter några dagars sjukdom. Men nu är jag tillräckligt bra för att ta mig upp till Kungsporten och träffa lite vänner och framför allt gå på en grymt go gudtjänst och bara prisa Jesus!! Så ska ni till Tredagar leta upp mig så jag få träffa er!! ( finns antagligen nära Ny Generation monter :P)

Glad påsk än en gång!!

Hemma i Uppsala..

Nu är jag hemma i kära Uppsala igen efter ett mycket skönt lov.
Men det känns jätte skönt att vara här igen även om mina dagar hittills har bestått av sjukhusbesök och säng liggande för jag har varit sjuk. Men men nu börjar det bli lite bättre igen. Men mina kära vänner här i huset har varit så snälla mot mig. Samuel och Sara har följt med mig till sjukhuset  och de andra har tagit hand om mig så bra så då blir man bra snabbt :)
Nu ropar Hanna att maten är klar så jag borde nog infinna mig vid bordet nu..
Sorry att ni fick läsa detta värdelösa inlägget.. jag lovar att jag ska försöka lära mig blogg snart!


Massage, sola och bubbelbad...

Idag har varit en sån skön dag!
Det började med att jag åkte in på en 45 min massage och typ undersökning för mina axlar och rygg. Mycket skönt.
Sen tog jag och mamma en sväng till Rosenlundsbadet. Först en tur in på solariet sen en simtur på 1000 m och ett avslut i form av bubbelbad och bastu. Måste säga att det var en riktigt lyckad mor och dotter dag.

Nu ska jag strax upp till kyrkan på Ungdomssamling.Ska bli riktigt kul att få träffa gänget i kyrkan igen. Det va ju ett tag sen nu..
Hoppas också på en riktigt bra match i kväll..Håll tummarna :)

Ha en fin kväll!

Who do you say I am ?!?

                                      Denna fina bild hittade jag när jag satt och tittade igenom gamla bilder. Det är egentligen en gammal tröja som vi hittade i ett skåp i vårat Ng rum på Peset när jag gick där. Men jag har alltid tyckt att den bilden sa så mycket och den frågan som står överst på bilden    


 

Denna fina bild hittade jag när jag satt och tittade igenom gamla bilder. ( sorry för väldigt dålig bildkvalité) Det är egentligen en gammal tröja som vi hittade i ett skåp i vårat Ng rum på Peset när jag gick där. den ska föreställa Jesus som hänger på korset. Men jag har alltid tyckt att den bilden sa så mycket och den frågan som står överst på bilden "Who do you say I am?" har hjälpt mig att verkligen gång på gång ställa mig själv frågan vem är han för mig ? Vad han gjorde på korset?

Han är ju Jesus Kristus Guds son som dog för våra felsteg så att jag kunde få komma till honom och få ett evigt liv tillsammans med honom. Han är ju min trygghet min allra bästa vän, min himmelska Far :)


Våren har kommit..

Det är så sjukt gött..Idag vaknade jag och gick och tittade ut från balkongdörren..Gissa vad jag såg!?
En helt underbar utsikt med strålande sol från klarblå himmel och en spelgelblank vättern.
Gud har skapat vår natur så fint! Det är verkligen så gött att våren har kommit! Jag hoppas bara på att det är lika bra väder uppe i Uppsala.

Arropå Uppsala så kommer jag och Samuel åka uppåt på Söndag och sen kommer jag nog stanna där framöver som det ser ut nu., men man vet aldrig. Men hittills har jag i alla fall haft det jätte bra här hemma. Träffat massa vänner och bara softat. Precis vad man behöver lite då och då.
Förra helgen var jag och familjen i Götet. Mycket trevligt det också.
Det blev endel shopping. Bland annat en ny vårjacka:)
På söndagen så splittade familjen på sig lite och jag och min minsa bror Fredrik gick till Universeum och tittade på Hajar, "Nemo" fiskar och annat trevligt.
Så nu är det nog slut på dagens uppdatering. Eller föresten jag klippte mig även igår. Mycket skönt att korta av det lite, tror att jag blev nöjd. Ska bara försöka få det likadant som frisören stylade det.

Ha en riktigt härlig vår dag!

RSS 2.0