Städa städa..

Det enda jag gjort nu i 2 dagar är att städa städa och åter städa!! Vi kommer flytta ut här ifrån huset i Morgon så nu har vi flyttstädat hela stället så att de nya teamarna ska få det riktigt fint när de kommer i höst!

Och snart kommer belöningen!! I morgon åker vi alla 9 i huset till Victors sommar stuga och ska bara softa där till på fredag. Och sen bär det av till göteborg och segling med Elida..Så nice. Jag har faktiskt inte seglat nångång innan så detta blir min första! Ska bi riktigt kul!  Fatta vilken avslutning det kommer bli..Längtar!!


SÖNDAG!

Åhh va skönt! Idag har jag haft en go, lugn söndag!
Sovit länge, ätit en go frukost och sen åkt in till gränby centrum och shoppat lite me Sara B och Hanna och snart blir det kyrkan.
Senare i kväll ska vi hem till Emma och Sara O på klädbytar kväll. De hade massa kläder som de inte ville ha som de trodde att vi skulle passa i..så det blir en riktig tjej kväll hemma hos dem.ohh.mys!!

Igår hade vi våran första träffa med alla NGteamarna inför nästa år..Så roligt att få träffa alla! Alla var verkligen så härliga , jag tror att det kommer bli de bästa Ng året någonsin. Vi Kommer verkligen att utöka hela Ng med 2 nya baser och nya team..så spännande. Jag själv kommer ju att bo i göteborg tillsammans med två tjejer som heter Emma och Johanna..Emma var här i helgen och hon är verkligen en toppen tjej . Johanna kunde tyvärr inte komma men jag har hört på ryktet att hon är en underbar tjej så det kommer att bli kanon bra!! Fatta väst teamet nästa år..OjOj..

GUD hör BÖN

Nu har de första teamarna börjat anlända!! Woho!! Albert och tove-lina kom med natt tåget kl 6 idag på morgonen. De är norrlänningar båda två! Albert ska vara i Norrteamet och Tove-lina i Media! Riktigt härliga människor!
Ett plus var även att Albert fyller 19 år idag..så igår bakade jag och Edde en tårta så nu har vi precis druckit Kaffe och ätit tårta..Mycket fint!
Nu ska jag fortsäta städa huset innan jag och de blivande teamledarna ska in till kontoret kl 2..Ikväll blir det grillkväll och mys...

Hahaha..just precis nu så gick jag ut på altanen och gissa vad jag får se? Mattias försöka klättra upp på sin balkong utifrån och precis då spricker hans byxor..minst 30cm reva..haha..stackarn..men en väldigt rolig syn..

Sen vill jag också slå ett extra slag för att GUD HÖR BÖN!! Jag fick världens bönesvar igår när jag var ute och gick! Så grymt häftigt!! Jag var ute och gick och tänkte på nästa år och gick och bad för det..Och plötsligt säger en man hej till mig på engelska ( han va från ekvador) jag säger hej tillbaka. och kortsammanfattat så pratar vi lite och innan jag hinner berätta vad jag gör så beskriver han mitt arbete för mig..han berättar några liknelser som hade nästa precis att göra med det jag tänkte och bett för och han sa att mitt nästa år kommer bl jätte bra och att jag inte behöver oroa mig för nått..Fatta va häftigt..En helt okänd kille från andra sidan jorden träffar mig och börjar pratat med mig om precis det jag gått och bett för under hela min promenad och verkligen peppar mig gärnet..Och sen bara gick han..Jag tror helt klart att GUD har nått med detta att göra!! WOW!!

Är det bara onsdag?

Hela dagen i dag har jag gått runt och trott att det har varit torsdag! Varför?!
Iallafall så har även denna dag varit bra! Sara Fredriksson har varit här och hon och jag har suttit och haft en genom gång om allt som handlar om väst regionen på Ng. SÅ nu vet jag allt om alla grupper och kyrkor..NOT.. kommer inte håg allt..men det känns skönt att få en övergripende koll.

Annars har dagen beståt av att ringa medlemmar och hämta Ruben den blivande Stockholms teamledaren på stationen och sedan köra guidad tur i Uppsala ( vill säga resan från stationen och hem) . Jag insåg nu att jag faktiskt kan Uppsala. Gjorde ett sånt där test på Facebook. Hur väl känner du till Uppsala. Mitt resultat blev" du har angagligen bott i Uppsala hela ditt liv, Dina föräldrar och mor föräldrar kommer antagligen där ifrån också " så jag antar att de menas att jag kan stan..Men sen kan man ju diskutera frågorna också. Jag vet inte vad jag skulle få om jag gjorde liknande på JKPG och HVA men det skulle väl bli ännnu ännu mer . Nått i stil med din släkt har alltid bott i JKPG området!

So that´s my day. Sen är jag ännu mer arg på våra maskrosor.För jag har gått lös så mycket på dem att jag fått en blåsa i handflatan som nu gått upp och som har svidit nått enormt hela dagen..men nyss kom Samuel hem och fixade som vanligt så nu sitter jag här med värsta förbandet och disinfektions grej under..eller vad det nu heter..tur att man har vänner när inte mamma är i närheten! Btw så kommer jag hem till min kära familj snart.. Jag saknar er faktiskt även om jag har skrivit här att det är tråkigt att lämna Huset..Men villagatan är alltid villgatan..HEMMA!!



Snyft..

Nu har dagen kommit..dagen då jag måste plocka ihop mina grejer för att flytta ut från NG Huset!

AHHh..jag vill inte!! Visst det kommer bli kul att komma hem till familjen och vännerna hemma i Huskvarna men jag kommer sakna alla här så sjukt mycket! Sakna att bo med alla, sakna alla resor vi gjort tillsammans,sakna alla våra onödiga men roliga diskussioner, sakna filmkvälllar på altanen, sakna kvälls te, sakna våra sega lördagar, sakna våra middagar tillsammans, sakna våra kaffe pauser, sakna att sitta i samma rum men ändå snacka på facebook, sakna våra glass stunder, sakna mariocart, sakna Maria,sakna Sara, sakna Samuel, sakna Mattias, sakna Hanna, sakna Victor, sakna AC, sakna Gabriel..

Men jag har ju fortfarande lite mer än en  vecka kvar med er så än ska jag inte deppa ihop..och sen kan jag i allfall trösta mig med att jag kommer inte behöva sakna organisationen och mitt jobb med de underbara NG grupperna för det kommer jag få jobba med nästa år också, även om det blir nya grupper och inte de grymma grupperna i Öst som jag nu fått lära känna..Men Väst here I come..Kommer bli så sjukt kul i höst!!

Thank God it´s monday!!

Japp, ny vecka nya möjligheter!
Idag har förmiddagen spenderats på NG.s huvudkontor. Känner att jag är där väldigt mycket nu för tiden, men det är mycket trevligt! Jag , mattias och Edde var där för att disskutera nästa teamår..Vi hann även med en liten prat och glass stund med Jocke Lundqvist.Han har precis kommit hem från Israel där han predikat Ny Generation.  Fatta att ungomarna där borta är pepp på att ta Jesus till sina skolor..Vad häftigt att få snacka om Jesus på skolorna i Nasaret och jerusalem..Åhh jag skulle så gärna vilja åka dit !

Eftermiddagen spenderade jag och Mattias med media teamet bestående av Victor och Sara. Vi spelade in nästa webb klipp som kommer ut på hemsidan om ett litet tag. Alltid lika roligt att spela in film..haha..denna va nog det mest konstigaste webb klipp jag varit med om...haha..och jag älskar våran sista replik..Ni får titta in på www.nygeneration.se och hålla koll på när det dyker upp..

Ha en bra kväll!!

One Way JESUS..

Nu är jag hemma efter en kanon bra helg i Linköping. Det som hände där i helgen var att Ny Generations grupperna där hade gått tillsammans och gjort en stor festival " one way jesus " i en park mitt i stan.Och då var vi dit bjudna till att ha en monter och hjälpa till med lite grejer. Ett sånt sjukt bra initiativ grupperna har tagit som planerat och fixat hela denna dag..Det blev så lyckat!

Det började med att jag, Sara, Victor och Samuel åkte ner i fredags kväll till Linköping. Vi skulle få på Ungdom med uppgifts ställe..så vi kom dit och det va så trevliga.Jag och sara var riktigt imponerade av deras gästvänlighet. De hade satt en lapp på dörren där det stod välkommern viktoria och sara på. Vi fick en skål med godis,festis, bäddade sängar och en fint litet kort och serverad frukost på morgonen.Tack tack..
Men det vi sen gjorde på fredags kvällen var att gå till parken och träffa gänget som anordnade hela grejen och be för den kommande dagen tillsammans med dem. Efter det gick vi tillbaka till umu och sov riktigt gott ända till kl 7 när det var dags att gå upp. Sen va de bara att ta sig till parken ( trädgårdsföreningen) och börja rigga upp saker och fixa inför dagen..
Vid kl 2 började programmet och fortsatte till ca halv 12 på natten. Bland annat så spelade wrestling with angles, blue eyes soul och emanuel ehlin. Det va massa goa människor där och strålande sol. Riktigt lyckad dag..
Vid halv ett tiden i natt så var vi klara och började vår resa hem till Uppsala. Jag köre och alla var trötta men det gick riktigt bra..alla var nästa vakna hela vägen och vi hade diskussioner om vilka som va de bästa busen vi gjort m.m.
SÅ vid 4 tiden i natt var vi hemma och sedan dess har vi sovit till 1 och efter det en lång frukost på altanen tillsammans med Victor.

Så nu har ni verkligen fått veta vad jag har gjort i helgen. Nu är det dags för mig att göra mig i ordning för att gå till kyrkan.
Ha en härlig söndags eftermiddag!

Twitter?!?

Hmm..Jag har för några dagar gått i fällan twitter..Nästa alla här i huset och på kontoret har twitter så efter lite övertalning så gick jag med på det. Men nu har jag börjat fundera på vad jag egentligen har gjort. Visst det är ju kul att kunna följa vännerna och se vad de gör om dagarna, men nu är det ju ännu en grej man ska kolla och skriva på.. Hmm..

Igår frågade Sara mig om jag skulle se mig själv som beroende av facebook. Om jag var tvungen att kolla facebook varje dag och helst flera gånger. Och till min fasa när jag tänkte efter så tror jag inte att det gå en dag utan att jag har kollat min facebook ( om jag inte är ute och reser), och inte bara en gång utan många gånger.. Frågan är om det verkligen är bra? Tänk vad mycket tid jag lägger på facebook och nu kommer även twitter in i mitt liv..Nää, jag tror jag snart måste följa fredriksson och Jossis exempel och ha facebook fasta. Det skulle nog göra mig gott!

Spenat och bacon..

Yes..Nu är jag så sjukt mätt.
Idag har Samuel haft hand om maten och då blev det Spenat och bacon..Mycket gott faktiskt. Även om det va lite kaos i köket innan när jag och Samuel sprang om varandra och rörde i grytor och försökte rädda spagettin från en säker död..haha..
Men resultatet blev mycket fint!

Annars har dagen bestått av att sitta med  Samuel, Mattias och Gabriel och sammanfatta året på Ng , svara på mail , skicka mail, snacka i telefon, och annat kontorsarbete. Sen har också kära syd teamet varit här på besök och Maria har kommit tillbaka till min stora glädje :) Men lika snabbt som syd kom så ska vi nu redan köra dem till flyget igen..

Godmorgon!!

Japp..Nu är kl tio i två och frukosten+fika är avklarat och tankarna går runt vad jag och min käre bror Fredrik  ska göra resten av dagen..
Fredrik kom till mig igår morgon.. Så jag har en hel helg med min underbare bror :)
Hittills har vi hunnit gå på Bio. 17 again blev det efter mycket funderade, men den va faktiskt lite rolig.. Äkta amerikansk tonårsfilm. Sen har vi sovit länge och ätit frukost tillsammans med Intohimo som har gästat oss under natten men som nu har dragit iväg ut för att spela fotboll..
Så antigen blir det en titt på fotbollsmatchen, lite mariocart, dansmatta eller åka till gränby centrum..hmm..
Får se hur det blir..Ikväll ska vi iallafall ha ben and jerrys kväll och kolla på film på altanen..haha..så många konstiga ideér vi har här i Huset..
Ha en riktigt go dag!

Orientalisk Fest hos Arash..

Igår var alla vi i Huset bjudna hem till Arash och Johanna på Orientalisk fest. Det va riktigt gött..
Alla skulle ha något med temat att göra på sig..Så det var blandat med allt från Turban, sjal från tadjikistan ( jag ) , hattar, armband och mycket mer! Vi fick go orientalisk mat som jag inte ens kommer ihåg namnet på men det va sjukt gott.
Sen satt vi och berättade om våra orientaliska minnen för varandra. Millas var helt klart bäst..haha. Hon berättade när hon åt Gås lever..What? Vad är det för orientaliskt med det undrade alla..
Nä.. Men det va många fina stories framför allt från Arash från hans barndom..

Här kommer lite biler från kvällen..

Jag, linnéa, Sara

Jag, Hanna och Sara redo för party !!





 

Värdparet för kvällen..





En dag på kontoret..

Idag har jag spenderat hela min dag inne på Ny Generations huvudkontor inne i Uppsala.
Det har varit en mycket go dag. Anledningen till att jag var där va att Väst teamet skulle komma dit och ha en utvärdering av året som varit. Så då tyckte dem att det va bra att jag som blivande väst teamledare skulle vara med och få höra vad som fungerat bra och dåligt under året. Kändes riktigt bra!

Sen har jag även varit en 3:e gång inom 4 dagar på Arlanda idag! I lördags skulle vi hämta Joakim Lundqvist , i söndags så körde jag Maria till flyget för att hon skulle ner till Syd teamet i Malmö och hälsa på ett tag. Åhh vad jag kommer sakna den kvinnan när jag inte får bo med henne nästa år ..Redan jobbigt nu..Snyft!
Och sen idag blev det en tredje resa till Arlanda för att köra Väst teamet dit idag! Så snart så kan jag stället och vägen dit riktigt bra !

Jesusmanifestationen!!

Kanon väder, vänner , lovsång och 18 000 kristna från hela sverige  som
prisar jesus i Kungsträdgården i Stockholm!!  Vilken stämmning!


Igår var jag alltså på Jesus manifestationen i Stockholm. Det va verkligen en lyckad dag!
Jag kom dit vid ca halv 1 och då va det redan massor av folk där. Det första jag möts av när jag kommer till Ny Generations monter var Maria som strålar helt överlyckligt och säger att det redan har startats 4 nya grupper!! Whoho..
Världens bästa start! Så det va bara att dra igår och snacka med folk som kom förbi vår monter..
Det är verkligen kul att montra! Man får träffa så mycket härliga människor..
Vid 3 tiden började långa tåg av sjungandes skrikandes människor strömma in i Kungsträdgården och det hela slutade i ett stort möte..De va så grymt att se alla böja knä och prisa jesus..
Senare vid 6 tiden började ungdomsmötet som bestod av gospelkörer, apell av Joakim lundqvist, Emanuel Ehlin m.m.
Vi kunde inte riktigt vara med i mötet men vi stod vid vår monter och lyssnade så gott vi kunde och diggade med :P
Efter dagens slut så kom vi upp i 7 nya grupper , ett antal nya medlemmar och vi sålde massor!! Kanon bra dag!!

Frågan är vad som händer idag?!? Hittills har det inte hänt så mycket..Sovit länge och ätit frukost.
Senare  vid kl 4 blir de kyrkan! Jag har börjat gå mycket till Mikaelskyrkan här i Uppsala. Riktigt goa möten och härliga människor!

Ha en riktigt bra dag!

RSS 2.0